Održan prvi ciklus radionica

U sklopu projekta Učenje kroz rad i sustav upravljanja studentskim iskustvom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, Centar za razvoj karijere održao je prvi ciklus radionica pod nazivom: „A vaše radno iskustvo?“ o prednostima uključivanja u aktivnosti učenja kroz rad za razvoj karijere.

Prvi ciklus uspješno je održan za studente arheologije, etnologije i kulturne antropologije, informacijskih i komunikacijskih znanosti, povijesti i povijesti umjetnosti. Radionica je provedena kroz dva susreta, 21. i 28. svibnja 2021. putem Zoom platforme.

Na prvom susretu riječ je bila o važnosti stjecanja radnog iskustva prije formalnog izlaska na tržište rada dok je na drugom naglasak bio na konkretnim načinima na koji se studenti mogu uključiti u neke od aktivnosti učenja kroz rad, bila to stručna praksa, volontiranje ili nešto treće.

Tijekom drugog susreta studentima su se predstavili i osnivači Udruge Muzej škola – MiŠ  Katarina Petrović i Filip Lončar, koji su ujedno i alumni našeg fakulteta. Oni su studentima na svoj primjeru pokazali zašto je radno iskustvo važno.

Povratne informacije studenata su iznimno pozitivne i veselimo se organizaciji drugog ciklusa radionica koji će biti uskoro.