Javno predstavljanje projekta

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu jučer 29. studenoga 2021.održana je manifestacija Filozofski za 21. stoljeće u kontekstu EU projekata, organizirana u okviru Dana otvorenih vrata EU projekata koje provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske uz podršku Europske komisije.

Cilj manifestacije bio je predstaviti doprinos međunarodnih projekata pozitivnim promjenama u znanstveno-nastavnom radu na Filozofskom fakultetu, kao i u društvu općenito.

Na manifestaciji su se predstaviti aktualni međunarodni projekti Filozofskog fakulteta. Između kojih je bilo i javno predstavljanje projekta Učenje kroz rad i sustav upravljanja studentskim iskustvom na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u prvom od tri djela pod nazivom  ”Studijski programi za 21. stoljeće”. U ovom dijelu predstavljani su projekti usmjereni na razvoj novih i unapređenje postojećih studijskih programa, koji su financirani iz ESF-a i programa Erasmus+.

Drugi dio bio je ”Sajam projekata” koji je obuhvaćao predstavljanje projekata koji su financirani iz ESF-a i ERDF-a te različitih programa (CEF, CSRP, DAAD i dr.) te pozitivna iskustva voditelja i njihovih suradnika.

U trećem dijelu ”Znanost za 21. stoljeće” obuhvaćeni su znanstveni projekti financirani iz EU fondova (ESF, ERDF) te projekti usmjereni na razvoj znanstvene infrastrukture financirane iz programa Horizon2020.

Predstavljanja projekata bilo je hibridnoga tipa te se moglo pratiti u Vijećnici Filozofskog fakulteta i u prijenosu uživo. Na manifestaciji je prisustvovalo 200 sudionika online te 50-ak uživo.