Karijera bez barijera 2021.

Na Filozofskom fakultetu u Zagrebu uspješno je proveden tjedan karijera: „Karijera bez barijera“ u periodu od 18. do 22. siječnja 2021. Za razliku od prošle godine, ovogodišnji je proveden u potpunosti online. Tjedan karijera organizirali su Centar za razvoj karijere i Odsjek za psihologiju.

Tijekom tjedna karijera, svim studentima Filozofskog fakulteta nudile su se mogućnosti individualnog karijernog savjetovanja i radionica na temu uspješnog zapošljavanja i upravljanja vlastitom karijerom.

Studenti diplomskog studija Odsjeka za psihologiju koji pohađaju izborni kolegij Upravljanje karijerom osmislili su i provodili radionice pod mentorstvom nastavnica dr.sc. Darjom Maslić Seršić, red. prof., dr. sc. Jasminom Tomas i Janom Kiralj, mag. psih.

Studenti su svojim kolegama ponudili radionice na temu izrade vlastitog karijernog plana, pisanja molbi i životopisa, osnaživanja svog socijalnog kapitala te vještina uspješnog predstavljanja na selekcijskom intervju. Nastavnice su pritom provodile individualna karijerna savjetovanja. Svaka radionica provodila se u dva termina kako bi studenti mogli odabrati termin koji im se bolje uklapa u raspored, a za individualna karijerna savjetovanja bila su ponuđena 32 termina.

Ukupno je na radionicama i karijernim savjetovanjima sudjelovalo 59 studenata od toga njih 30 se prijavilo na više od jedne aktivnosti.